Företaget – vilka vi är och bakgrund

Swerob Service AB ingår i Swerob-gruppen som även omfattar Global Robot Parts Scandinavia AB.

Verksamheten startade 1987 i Eskilstuna och Swerob Service AB består idag även av verksamheter i Småland och Skåne. Swerob fokuserar på den nordiska marknaden medan vårt systerbolag Global Robot Parts, som startade 2010, har fokus på reservdelsförsäljning via nätet för den globala marknaden.

Vi har en egen verkstad för elektronik– och mekanikreparationer. Vi säkerställer hög kvalitet på samtliga reservdelar vi levererar genom vår tillgång till kvalificerade testutrustningar/riggar/instrument. Vi tillhandahåller även kablage och specialkablage till ett stort antal robotmodeller samt att vi även har specialistkompetens på motorer för ABB robotar. Samtliga motorer renoveras, funktionstestas och genomgår en grundlig rengöring samt målning med originallack innan leverans.

Inom företagsgruppen har vi en mångårig samlad erfarenhet och kompetens av industrirobotar och genom ständig kompetensöverföring är målet att vara den mest kompetenta aktören på marknaden.

Med nordens största lager av reservdelar för industrirobotar erbjuder vi våra kunder snabb och effektiv service med kvalitet. Vi har även ett lager med fullservade och testade begagnade robotar. Vi lämnar 1 års garanti från leveransdagen.

Hållbarhet, kvalitet och miljö

Vårt mål och syfte med verksamheten är att vara ledande leverantör av hållbara robotlösningar. Genom att återanvända, serva och testa begagnade robotar samt ta hand om reservdelar bidrar vi med att återvinna och förlänga livslängden av robotceller. Återanvändningen är en viktig del då den är resursbevarande och viktig ur ett hållbarhetsperspektiv och bidrar till ett hållbart samhälle. Att alltid sträva efter höga etiska, sociala och miljömässiga standarder är viktigt för oss. Vi är certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015.

Vårt miljöarbete går ut på att hushålla med resurser och vi arbetar ständigt med att minimera vår miljöpåverkan. Alla våra servicebilar är miljövänliga, vår industrifastighet är tilläggsisolerad och nyttjar jordvärme. Genom detta är vi godkända för ”Grön Kvalitet” i vår senaste revision.

Personal och affärsmannaskap

För oss är etiska och sociala värderingar viktiga. Vi rekryterar medarbetare efter kompetens och viljan att utvecklas. Affärsmannaskap är viktigt för oss genom att alla ska agera med respekt mot kunder och kollegor.

Vi arbetar kontinuerligt med utveckling av individen och gruppen. Det som förenar oss är vår nyfikenhet och vår passion för nya utmaningar och att alltid serva kunden på bästa sätt.

Grundare Helmuth Schütze