Vi erbjuder utbildning på robotsystem

Vissa av våra kunder efterfrågar robotutbildning på flera av ABB’s system.

Utbildningarna hålls på flera nivåer, allt från grunderna i hur man hanterar robotar som operatör till mer avancerad programmering som anpassas efter kundens önskemål.

Utbildningarna är på 2-3 dagar (se nedan) och hos kund eller i våra lokaler i Skogstorp.

”Din robot gör vad du säger åt den. Frågan är: Vet du VAD du säger åt den?” Om inte så hjälper vi dig gärna!

Grundläggande operatörsutbildning

Den här kursen passar bra för operatörer och servicepersonal som har arbetsuppgifter i anslutning till en robotcell. Fokus ligger på säkerhet och enklare robotstyrning. Kursdeltagarna får grundläggande kunskap i hur en robot fungerar och hur man hanterar den. Tyngdpunkten ligger på att utforska hur man styr roboten manuellt.

Kursens längd: 4-8 timmar på plats i era lokaler

Mål: Eleven ska veta hur man säkert arbetar i en robotcell samt man styr roboten i cellen utan att krocka.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.

Grundläggande hanteringsutbildning

Den här kursen passar bra för operatören som ska kunna köra sin robotcell i det dagliga arbetet, men inte behöver utföra några avancerade programändringar. Kursdeltagarna får lära sig hur en robot fungerar och hur man hanterar den. Vi går igenom robot och styrskåp, deras uppbyggnad och funktioner samt det viktigaste man kan göra med programmeringsenheten. Tyngdpunkten ligger på att utforska hur man styr roboten manuellt, men även en hel del grundläggande programmering ingår i övningsmomenten.

Kursens längd: 2 dagar. Kontakta oss om ni önskar en förenklad handhavandekurs på 1 dag.

Mål: Eleven ska veta hur man styr roboten i cellen utan att krocka och hur man ändrar lägen på robotpositioner.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.

Programmeringsutbildning i RAPID

Programmeringskursen anpassas efter kursdeltagarnas förkunskaper och nivåbehov. Vi går igenom hur ett robotprogram är uppbyggt och hur man bl.a. kan använda villkor och annan logik för programstyrning. Vi skriver program som innehåller de vanligaste instruktionerna, men kan även titta på mera avancerad programmering med förskjutningar och funktioner som multitasking, samt använda oss av en PC för att redigera eller till och med skapa program från grunden.

Kursens längd: 3 dagar. Den första dagen är en komprimerad repetition av grundkursen. Kontakta oss om ni önskar någon form av specialanpassad kurs.

Mål: Kursdeltagarna ska förstå robotprogram generellt och kunna göra  ändringar i programlogiken. Eleven ska i slutändan kunna bygga upp ett robotprogram från början.

Förkunskaper: ”Grundläggande hanteringsutbildning” eller motsvarande kunskaper.

Vill du veta mer om våra utbildningar?

Kontakta oss så berättar vi mer om våra utbildningar.

    Telefon: 016-25 121 eller använd formuläret nedan.